Kefírové jadro

Vyrob si sám kvalitný a probiotikmi nabitý kefír vďaka kefírovému jadru. 

€1
Momentálne nedostupné

Kefírové jadro nie je na predaj cez môj eshop, cena je tu len, aby sa produkt zobrazil na eshope. Keďže ma ale denne kontaktuje veľa ľudí ohľadom kefíru, rada ho pribalím trebárs ku jedálničku alebo k mojej knihe. Zadarmo. Stačí, ak do poznámky pri objednávke napíšeš, že máš záujem o kefírové jadro. Ak chceš čisto iba kefírové jadro, napíš mi prosím správu na lapetitemary@lapetitemary.sk

Doma pijeme náš domáci kefír už rok a pol a poviem ti, je to bomba. Kefír má veľa zdravotných účinkov, je to výborné a bohaté probiotikum. V mojej knihe Medzi jedlom a láskou mám viacero receptov s kefírom. 

Mliečny kefír je nápoj, ktorý sa vytvorí kvasením kefírovej kultúry a jeho hlavnou zložkou potravy je mliečny cukor laktóza, ktorý konzumuje počas fermentácie, a tak ju rozkladá.  Domáci kefír v sebe obsahuje veľké množstvo probiotických kultúr a prospešných kvasiniek, ktoré spoločne vytvárajú priaznivé prostredie pre našu črevnú mikroflóru. Tým vieme posilniť náš imunitný systém, trávenie a zamedzuje tvorbe zlých baktérií a kvasiniek, a udržuje naše trávenie v rovnováhe. Aj napriek tomu, že je nabitý probiotickými baktériami, má silné antibakteriálne vlastnosti.

 

Viac o kefíre sa čoskoro dozvieš aj na mojom blogu. Zatiaľ sa článok pripravuje a dolaďuje.