Kefírové jadro

Vyrob si sám kvalitný a probiotikmi nabitý kefír vďaka kefírovému jadru. 

€1
Skladom

Denne ma kontaktuje veľa ľudí ohľadom kefíru a kefírového jadra. Tak som sa rozhodla, že úplne v symbolickej cene Vám ho rada pribalím trebárs ku jedálničku alebo k mojej knihe. Cena je len symbolická, aby sa produkt zobrazil na eshope. Stačí, ak si ho vložíš do košíka alebo do poznámky pri objednávke napíšeš, že máš záujem o kefírové jadro. 

K jednej objednávke pribalím jednu dávku kefírového jadra.

Doma pijeme náš domáci kefír už rok a pol a poviem ti, je to bomba. Kefír má veľa zdravotných účinkov, je to výborné a bohaté probiotikum. V mojej knihe Medzi jedlom a láskou mám viacero receptov s kefírom. 

Mliečny kefír je nápoj, ktorý sa vytvorí kvasením kefírovej kultúry a jeho hlavnou zložkou potravy je mliečny cukor laktóza, ktorý konzumuje počas fermentácie, a tak ju rozkladá.  Domáci kefír v sebe obsahuje veľké množstvo probiotických kultúr a prospešných kvasiniek, ktoré spoločne vytvárajú priaznivé prostredie pre našu črevnú mikroflóru. Tým vieme posilniť náš imunitný systém, trávenie a zamedzuje tvorbe zlých baktérií a kvasiniek, a udržuje naše trávenie v rovnováhe. Aj napriek tomu, že je nabitý probiotickými baktériami, má silné antibakteriálne vlastnosti.

 

Viac o kefíre sa čoskoro dozvieš aj na mojom blogu v prepracovanom teoretickom článku, rovnako aj v tom praktickom